• 07 April 2023
  • 503
  • 0
Education
Dünya Sağlık Günü

Sağlık, yaşamımızın sürdürülmesinde, yaşam kalitemizin yükseltilmesinde ve korunmasında özel bir öneme sahiptir. Sağlığın korunması ve geliştirilmesinin kişinin öncelikle kendi sağlığına sahip çıkması ve sağlık bilincini geliştirmesi ile mümkün olduğu unutulmamalıdır.

Sağlıklı yaşam sürmek, özellikle günümüz koşullarında kolay değildir. Ancak unutulmamalıdır ki sağlıklı yaşam sürmek için alacağımız karar, tüm kararlar içinde en önemlisi ve en değerlisidir.

  • Sağlığımız bozulana kadar, ne yazık ki hayatımızdaki en önemli varlığın sağlık olduğunu anlamayabiliriz. Ancak ayağımız ağrıdığında koşmanın ne kadar değerli olduğunu anlarız.
  • Mutlu olmanın yolu sağlıklı olmaktan geçer. Sağlıklıysak eğer hedeflerimizi gerçekleştirebilecek enerjimiz var demektir.
  • Ancak sağlıklı bir beden, sağlıklı düşünebilir. Sağlıklı düşünen bir beyin ise hayatın her alanında bizlere verimlilik getirir. Hayata ve işlerimize daha fazla odaklanabiliriz.
  • Hayat, bize sunulan özel bir armağandır. Hayatı doyasıya yaşayabilmek için sağlıklı olmamız şarttır.

Sağlıklı yaşamanın bu kadar önemli olması, sağlık için çalışanları da önemli ve değerli kılmaktadır. Sağlık çalışanları, insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin, her türlü özveri ve gayretle mesleğini yapabilmek için mücadele etmekte ve doğumdan ölüme kadar insanların yaşamı boyunca hastalıkların önlenmesi ile ilgili her alanda hizmet sunmaktadır.

Sağlıklı yaşayabilmek için tüm insanların sağlık çalışanları ile dayanışma içinde olması gerekmektedir. Sağlık ordusunun vazgeçilmezleri olan doktor, hemşire, ebe ve diğer tüm sağlık personelleri ile birlikte, dayanışma içinde, paylaşarak ve yardımlaşarak dün olduğu gibi bugün de pek çok şeyi başarmak mümkün. Tüm bu düşüncelerle, bu özel günde sağlık çalışanlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Her yıl 7 Nisan'da kutlanan Dünya Sağlık Günü’nün küresel bir sağlık bilinci günü olduğunu unutmuyoruz. Tüm okuyucuları, sağlıklarını korumak için çaba harcamaya davet ediyoruz.

 


It might interest you!